De voordelen van LED inbouwspots

De afkorting LED staat voor Light Emitting Diode. In de led lamp of led spots zitten een anode en een cathode waardoor stroom loopt en een chip. In tegenstelling tot de gloeilamp zit er geen gloeidraad in en er zitten ook geen schadelijke gassen in zoals in de spaarlamp. Doordat elektronen door een zogeheten semiconductor stromen veranderen ze van patroon. Zodra dat gebeurt scheiden ze licht af. Deze techniek wordt dus in alle soorten led inbouwspots gebruikt

Een veel gehoord bezwaar tegen led’s is het feit dat ze na verloop van tijd kunnen beginnen te flikkeren of van kleur veranderen. Helaas kan dat het geval zijn bij led lampen die niet goed getest en gekeurd zijn. Als je deze lampen gaat aanschaffen is het belangrijk om te letten op de Energy Star Rating. Om dit keurmerk te mogen dragen moeten de lampen aan een aantal kwaliteitseisen voldoen. Dat betekent dat ze helder licht moeten geven, een goede kleurkwaliteit moeten hebben en daarnaast ook nog eens lang mee moeten gaan zonder dat de eerder genoemde eisen verzwakken. Door dus op dit keurmerk te letten als je lampen koopt voorkom je dat je led verlichting na verloop van tijd minder wordt en gaat flikkeren.

Door de aanschaf van inbouwspots of led lampen zorg je ervoor dat je helpt het milieu te sparen en zelfs te verbeteren omdat ze energiezuinig zijn en geen schadelijke stoffen bevatten. Daarnaast zorg je er ook voor dat je flink bespaart op je energierekening en geld overhoud in je portemonnee. Led verlichting gaat namelijk veel langer mee dan reguliere led verlichting en omdat ze minder stroom verbruiken merk je dat in de nota die je energiemaatschappij je stuurt. Led’s zijn op allerlei plaatsen en manieren toepasbaar. Uiteraard kun je je huidige lampen simpelweg vervangen door led lampen. Je hoeft hiervoor alleen de maat van de fitting en het wattage van je lamp te weten om de juiste lamp te kunnen kiezen. Ook als je armaturen hebt die dimbaar zijn kun je led’s kopen. Je moet dan alleen even kijken naar de juiste lamp die geschikt is om te dimmen. Daarnaast zijn ledspots ook uitermate geschikt als buitenverlichting. Ze geven namelijk een heel helder licht dat er voor zorgt dat de buitenkant van je huis in het donker goed verlicht wordt. Als je led inbouwspots gaat kopen zorg er dan voor dat je let op het Energy Star Rating keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat je lamp zeker een lange levensduur heeft, een helder licht verspreid en zijn eigen kleur behoudt gedurende de levensduur.

https://www.leds-depot.be/led-armaturen/led-downlights.html