Pitster Pro
Image default
Recreation / Motorcycles

Nieuwe collectie fietsen? Premiumbikes

Een omafiets kopen met versnelling via de webshop van premiumbikes

De omafiets, wie kent dit model niet? Al sinds de negentiende eeuw worden deze fietsen met het gebogen frame gemaakt. Tot 1950 werden er voor vrouwen zelfs geen andere soort fietsen gemaakt. Na deze omslag kwam er meer vraag naar wat meer variatie en hippere modellen. Het imago van de omafiets werd wat oubollig en achterhaald. Tientallen jaren later werden juist de nieuwe modellen weer uit de mode. In de jaren ’70 en ’80 begon fietsend Nederland weer waardering te krijgen voor dit klassieke design. Vanaf dat moment zijn omafietsen (opoefietsen) weer net zo populair als in de jaren 50. Tegenwoordig zijn er een groot aantal verschillende fietsen te vinden op de Nederlandse wegen, echter is de omafiets nooit meer uit het straat beeld verdwenen. Dit komt mede door het retro design, simpele techniek en vaak lage aanschafprijs.

Karakter van de 28 inch Omafiets

Sinds hebt begin van de ontwikkeling van de het omafiets model, hebben deze fietsen al een gebogen frame. Dit wordt de damesbocht genoemd. Het frame van de omfietsen bestaat doorgaans uit 2 buizen. Eén rechte framebuis met daarboven de gebogen buis. Daarnaast heeft de omafiets een recht stuur. Oorspronkelijk hebben omafietsen een terugtraprem. Echter zijn er over de jaren heen ook omafietsen gekomen die ingewikkelder zijn qua techniek. Omafietsen kunnen nu dan ook beschikken over een handrem. Het design blijft gebaseerd op de klassieke omafiets, maar er bestaan wel veel variaties op qua specificaties. Het materiaal waarvan deze fietsen gemaakt wordt is ook veel verandering ondergaan. Voorheen werd er voornamelijk gebruik gemaakt van staal en dikkere buizen voor het frame. Door ontwikkelingen in het productieproces is het tegenwoordig gebruikelijk om dunnere stalen buizen te maken waardoor de fietsen lichter worden. Ook zijn fietsen met een er aluminium frame die nog lichter zijn.            

Comfortabele omafietsen

Hoewel er ook nu nog hele eenvoudige omafietsen bestaan, wil dat niet zeggen dat er oncomfortabel op gefietst hoeft te worden. Een omafiets heeft vanouds een rechte zithouding door het rechte stuur en gebogen frame. Door de jaren heen zijn er steeds meer aanpassingen en verbeteringen aan de fietsen toegevoegd. Zo beschikken veel omafietsen in het assortiment van Ado Bike over versnellingen. Door deze handige toevoeging kunt u tijdens een fietstocht gemakkelijk de rijsnelheid aanpassen. Lange afstanden zijn voor fietsen met versnellingen geen enkel probleem. Een paar andere handige elementen op de omafiets zijn de jasbeschermer, dichte kettingkast en snelbinder. Dit maakt de fiets veiliger om mee te fietsen doordat er niks tussen de spaken of de ketting kan komen. De snelbinders zijn handig voor het vervoeren van bijvoorbeeld een jas of tas.

De omafiets 28 inch als transportfiets

Bij Ado Bike kunt u uw 28 inch omafiets ook als transportfiets bestellen. Dit wil zeggen dat u een voordrager bij uw fiets krijgt. Deze voordrager is handig voor het vervoeren van bagage die te groot is voor de bagagedrager. Eventueel is het ook mogelijk om een krat of mand op de voordrager te monteren. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld veilig boodschappen mee nemen op de fiets.

Voor mannen en kinderen

Ondanks de naam doet voordoen, zijn omafietsen niet alleen beschikbaar voor vrouwen. Omdat dit model zo populair is geworden, zijn er ook fietsen ontwikkeld voor mannen en kinderen. De mannelijke omafiets, oftewel opafiets zijn in principe hetzelfde plus een extra stang. De omafietsen voor kinderen zijn net een maatje kleiner maar qua design hetzelfde.

Voor een kijkje in het gehele assortiment en de nieuwe collectie kunt u terecht op de website.

https://www.premiumbikes.nl